Verschillen met Tyros 3

Buitengewone expressieve en realistische voices
De Tyros4 heeft ten opzichte van Tyros3 een uitgebreide en verbeterde set uitzonderlijke authentieke voices, en geeft u de middelen om deze voices natuurlijker en met meer expressiviteit te bespelen. Het instrument heeft met name veel nieuwe Super Articulation Choir-voices, met verbazingwekkend realistische en natuurlijke menselijke stem-geluiden die u nog meer expressieve mogelijkheden geven.

U hoort gelijk iets nieuws zodra u de klassieke-koorvoices van de Tyros4 bespeelt: het geluid is ongelooflijk natuurgetrouw dankzij Ambient-sampling. Gewoonlijk (ook bij Tyros3) worden bij sampling de microfoons vlak bij het instrument geplaatst om het directe geluid vast te leggen, met slechts zo weinig mogelijk reflecties van de ruimte. Bij de nieuwe klassieke koren voor de Tyros4 zijn de microfoons zorgvuldig geplaatst, om niet alleen het geluid van het koor vast te leggen, maar ook de ambiance van de ruimte. Dit resulteert in een ongeëvenaard helder en realistisch geluid.

Samen met technologieën zoals Super Articulation, maken de popzangpartijen van de Tyros4 gebruik van de laatste voicetechnologie van Yamaha, Wave Cycling, om enorme veelzijdige vocale creativiteit aan je optredens toe te voegen. De Tyros4 zit bomvol vocale articulaties zoals Aah, Bah, Biiii, Doeoeh enz., en Wave Cycling varieert de articulatie van de Voice terwijl u speelt. Dit betekent dat u nu met opmerkelijk gemak ongelooflijk realistische zangpartijen met 'shoo-bee-doo-bah' en scatzang!

In tegenstelling tot Tyros3, hebben nu alle voice groepen SuperAticulation! voices, dus dat is een fraaie verbetering. Gebruikers van de ConcertGrand en andere piano's kunnen zich verheugen! Zelfs dat is nu SuperArticulation. Deze klanken gebruiken nu betere samples en die klinken beduidend beter dan in de Tyros3.

Een andere leuke toevoeging zijn de orgel-klanken. De Organ Flutes waren al bekend bij Tyros3, maar nieuw is het Euro orgel dat Wersi drawbars heeft. Je kunt deze drawbars gebuiken voor vrij spel.

Klik hier voor een overzicht van de verschillen in voices tussen Tyros3 en Tyros4.

 

Krachtige, professionele automatische begeleidingsstijlen
De stijlen van de Tyros4 zijn enorm verbeterd ten opzichte van Tyros3 met de professionele gebruiksmogelijkheden van de nieuwe Super Articulation- en Super Articulation 2-voices. Er zijn ook betere en meer expressieve variaties in de MegaVoices geïmplementeerd, vooral bij de Scat- en Gospel-voices. Alle stijlen die van de Tyros3 afkomstig zijn, zijn 'gerevoiced', dus die klinken duidelijk beter. Daarnaast heeft de Tyros4 ongeveer 80 nieuwe stijlen!

Klik hier voor een overzicht van de verschillen in stijlen tussen Tyros3 en Tyros4.

 

Razendsnel Custom Voices inladen dankzij Flash Memory
Tyros4 is een open instrument waarmee u de beschikbare content voortdurend kunt uitbreiden voor uw creatieve verkenningen. Voor het inladen van extra klanken (waaronder de populaire PEMO soundpacks en Yamaha Premium Voices) en waves, werkt Tyros4 niet - zoals bij Tyros2 en 3 - met DIMM geheugen zoals bij Tyros2 en 3, maar met de nieuwe Flash Memory Expansion Modules. Het grote voordeel van deze Flash Memory is dat het laden van de klanken bij het opstarten nu zeer veel sneller gaat dan bij Tyros3.

Flash geheugen voor Tyros4 is optioneel en verkrijgbaar in de grootte van 512Mb en 1.024Mb. De Tyros4 heeft ruimte voor 1 module, dus het later bijplaatsen van een 2e module is niet mogelijk. Houdt u daar rekening mee bij de aanschaf.

 

Dynamische en veelzijdige Vocal Harmony-functie - met Synth Vocoder
Een microfoon aansluiten kon ook al op Tyros3, maar de nieuwe, verbeterde Vocal Harmony 2 (VH2) processing-engine levert een superieure geluidskwaliteit, bliksemsnelle processing en uitgebreide, flexibele controle over de op uw zangstem toegepaste harmonieën. Daarmee klinkt de zang en de Vocal Harmony veel beter en natuurlijker dan bij Tyros3!

Nieuw aan deze Tyros4 is ook, dat hij beschikt ook over een Synth Vocoder-functie, het dynamische, populaire vocodereffect voor een verscheidenheid aan fascinerende - en zelfs buitenaardse - geluiden die sterk doen denken aan de jaren 80! Bovendien bevat het achterpaneel een aansluiting waar u eenvoudig XLR-microfoonkabels (ook nieuw bij Tyros4!) of 6,3mm-jackpluggen op aan kunt sluiten.