Tyros 4 FAQ

Hieronder vindt u veel gestelde vragen omtrent de Tyros4. Er zijn ook veel vragen waar we pas later antwoord op kunnen geven, omdat er momenteel weinig informatie voorhanden is over de Tyros4. De lijst wordt later dit jaar verder uitgebreid. Heeft u een vraag die er niet bij staat, laat het ons weten via info@oostendorp-muziek.nl

Vraag: Wanneer wordt er weer een Yamaha Tyros 4 demonstratie gegeven?
Antwoord: De PRIMEUR van Nederland van Tyros 4 werd gegeven door Marco Riedijk op donderdag 30 september 2010 exclusief voor Muziekcentrum Oostendorp. Inmiddels heeft al een aantal Tyros4 demonstraties de revue gepasseerd - de laatste op zaterdag 2 april met top-toetsenist Martijn Snoek. Wanneer er weer een demonstratie gehouden wordt, zullen wij dat publiceren op deze website; Houd u de demonstratiepagina in de gaten!

Vraag: Is de bediening van Tyros 4 veranderd ten opzichte van Tyros 1, 2 of 3?
Antwoord: Nee, deze is in grote lijnen het zelfde gebleven. Er is op diverse plekken wel een kleine wijziging gedaan aan het uiterlijk van de Tyros4.

Vraag: Kan ik mijn eigen Tyros 2 of 3 speakerset gebruiken op de Tyros 4?
Antwoord: Ja, in principe is de Tyros2 of 3 set ook te gebruiken op de Tyros4, maar de Tyros4 set is gewijzigd en klinkt beter. Wij adviseren bij inruil van de Tyros2 of Tyros3 de speakerset ook in te ruilen voor een nieuwe Tyros4 speakerset. De set is vernieuwd met een mastervolume knop op de achterkant van de subwoofer en een nieuw uiterlijk wat past bij de nieuwe Tyros 4. De klank van de nieuwe set geeft meer helderheid en meer diepte.

Vraag:  Is het uiterlijk van Tyros 4 veranderd ten opzichte van Tyros 3?
Antwoord: Ja, deze is veranderd. Echter lichte wijzigingen. Er wordt meer met antraciet tinten gewerkt, zo ook op de nieuwe speakerset. De basiskleur van de Tyros 4 zal wel gewoon zilver kleurig zijn, net als Tyros 3. Daarnaast zijn de LED knoppen veranderd naar de kleur blauw in tegenstelling van de groene LED knoppen op Tyros 3. De vorm van het chassis is hetzelfde gebleven als van de Tyros3.

Vraag: Ik heb een koffer voor mijn Tyros 2/Tyros 3. Moet ik die ook omruilen als ik een Tyros4 wil aanschaffen?
Antwoord: Nee, het chassis van de Tyros4 is hetzelfde gebleven als van de Tyros3, dus als u een koffer heeft voor een Tyros 2 of 3, dan past hier de Tyros4 ook in. De Tyros1 heeft een iets kleiner formaat, dus de kans bestaat dat de Tyros4 niet past in een Tyros1 koffer. De Tyros2, 3 en 4 zijn iets dieper dan de Tyros1 (2cm). Als u 2cm speling heeft in uw Tyros1 koffer, dan moet het passen.

Vraag:  Wat is de prijs van Tyros 4?
Antwoord: Deze is afhankelijk van welke versie u wenst: Tyros4, Tyros4 XL of Tyros 4 XXL (zie onderstaand). Als u een vrijblijvende offerte aanvraagt via deze pagina, dan wordt u per email op de hoogte gesteld van de prijs. De prijzen vindt u ook terug in de webwinkel en op onze Oostendorp website: www.oostendorp-muziek.nl.

Vraag:  Zullen mijn accessoires zoals pedalen en standaard passen op Tyros 4?
Antwoord: Ja, de Tyros 4 zal dezelfde accessoires gebruiken als de Tyros 3. Hierdoor kunt u uw pedalen blijven gebruiken en uw standaard ook. De Yamaha L7S originele Tyros standaard is bij alle 4 Tyros types hetzelfde gebleven. Als u dus een Tyros1, 2 of 3 in wilt ruilen en u heeft reeds de L7S standaard, dan kunt u die houden.

Vraag:  Ik wil graag op de hoogte worden gehouden van alle ontwikkelingen rond Tyros4. Kan dat?
Antwoord: Uiteraard kunt u regelmatig de officiële productsite van Tyros4 bekijken, maar makkelijker is het om u aan te melden voor onze nieuwsbrief. Deze wordt dan naar u verstuurd zodra er belangrijke informatie beschikbaar komt. Hier kunt u zich aanmelden Tyros4 nieuwsbrief, zodat u Tyros4 nieuws het eerst per mail ontvangt.

Vraag:  In welke uitvoeringen is de Tyros 4 leverbaar?
Antwoord: Yamaha biedt de Tyros 4 wederom aan in de versies Tyros 4 XL en Tyros 4 XXL aan of enkel Tyros 4. De pakketten bevatten het volgende:

  • Tyros 4; het Tyros 4 keyboard zonder extra speakers of statief
  • Tyros 4 XL; de Tyros 4 met origineel vernieuwd speakerset, maar zonder statief
  • Tyros 4 XXL; de Tyros 4 met origineel vernieuwd speakerset én statief

Vraag: Wat is het voordeel van Flash Geheugen
Antwoord: Met Flash Memory kun je Custom Voices/Samples inladen zoals je nu met de DIMM's gewend bent (Tyros2/Tyros3). Als je daarna de Tyros4 uitzet, dan blijven de Voices in het geheugen bewaard. Als je vervolgens weer inschakelt dan zijn de Voices direct beschikbaar. Je hoeft dus niet steeds te wachten tot de Voices zijn ingeladen. Je kunt Voices wel wissen of overschrijven.

Vraag: Hoe lang is de garantie die op de Yamaha Tyros4 gegeven wordt?
Antwoord: Yamaha geeft standaard 2 jaar garantie op de Tyros4. Bij aanschaf bij Oostendorp krijgt u er van ons nog een jaar extra garantie gratis bij, dus in totaal heeft u dan 3 jaar garantie. Wij kunnen bij problemen altijd snel ingrijpen, omdat wij als Oostendorp als één van de weinige zaken nog een eigen technische dienst afdeling hebben.

Vraag: De Tyros4 heeft 500 styles. De Tyros4 heeft 80 nieuwe styles in vergelijking met de Tyros3. De Tyros3 heeft 450 styles. Dus zou de Tyros4 530 moeten hebben.
Antwoord: De programmeurs bij Yamaha hebben een aantal styles in de Tyros 4 weggelaten die wel in de Tyros3 zitten. Als u een Tyros 3 gehad heeft en u mist een style, dan kan die uit de Tyros 3 gekopieerd en geplakt worden. Heeft u nog de Tyros 3 en wilt u overstappen naar Tyros 4 dan is het verstandig de styles allemaal op een USB stick te zetten als backup. Voor een vergelijk tussen Tyros 3 en Tyros 4 styles: Tyros 4 style vergelijk

-----------

Engelstalige FAQ lijst voor Tyros4